office@ajutorfinanciar.ro

Ursula von der Leyen, la București, despre creșterea prețului la energie. Are o recomandare

By: ajutorfinanciar0 comments

Ursula von der Leyen și Klaus Iohannis / Foto: presidency.ro

Ursula von der Leyen și Klaus Iohannis / Foto: presidency.ro

Ursula von der Leyen a spus că fenomenul creșterii prețurilor la energie este global.  

Ursula von der Leyen, prezentă în România, a spus, luni, despre creșterea prețului la energie, că face parte dintr-un fenomen global.

„Nu este un fenomen doar în Europa, este global pentru că prețul gazului a crescut peste tot”, a spus șefa Comisiei Europene.

La un Consiliu informal în Slovenia se va discuta această problemă.

„Suntem într-un proces de analiză. Analizăm împreună”, a mai spus von der Leyen.

Recomandă și folosirea energiilor regenerabile, pentru că prețul este stabil și dă independența energetică.

La rândul său, președintele Klaus Iohannis a spus și el, luni, că majorarea prețurilor la energie afectează pe toată lumea.

„Prețurile mari pe energie, în special pe electricitate, nu sunt o problemă românească. Este vorba de o problemă care se pare că a devenit globală. Toată lumea este afectată de aceste creșteri și soluțiile vrem să le căutăm și să le găsim începând de săptămâna viitoare, când avem un Consiliu informal în Slovenia și vom avea primele idei și soluții pentru a aborda chestiunea”, a spus Klaus Iohannis.

Acesta susține că aceste creșteri vor fi resimțite foarte repede de economia reală, dar spune că Guvernul a pregătit și pregătește măsuri de sprijin.

„Chiar dacă această problem nu este una făcută la noi, trebuie să o tratăm la noi, și știu că Guvernul a luat foarte în serios chestiunea, a pregătit și pregătește un pachet, la început pentru consumatorul vulnerabil (…), însă e nevoie de mult mai mult și știu din sursă sigură că aceste chestiuni sunt discutate și pregătite la Guvern. Firmele, anteprenoriatul au nevoie de măsuri active și aceste prețuri vor fi resimțite foarte repede de economia reală, de unde evident vor avea un impact și asupra altor prețuri”, a mai spus președintele Klaus Iohannis.

 

Related post

Leave A Comment