office@ajutorfinanciar.ro

Urmează o criză alimentară. Prețurile vor EXPLODA. Coșea: ”Ideea” apărută în presa franceză. România, un pericol

By: ajutorfinanciar0 comments

foto ilustrativ pixabay/ Urmează o criză alimentară, avertizează profesorul Coșea

foto ilustrativ pixabay

Următoarea criză alimentară nu va fi generată de lipsa de produse, ci de prețul lor, care va exploda.

Analistul economic Mircea Coșea, care a vorbit despre actuala criză, scoasă la iveală de SARS-CoV-2, a punctat, în interviul acordat DCNews și DCNewsTV, că vom asista la o altă criză pe planul producției agricole.

”Producția agricolă va declanșa o criză alimentară importantă, peste 5-10 ani, care se va vedea nu prin producție, ci prin prețuri, care vor crește foarte mult, lucru care deja se vede în anumite zone și-n anumite perioade. În 2020-2021, prețurile agricole au crescut în permanență, prețurile agro-alimentare, incluzând aici și produsele din carne.” a spus profesorul Mircea Coșea, pentru DCNews.

Printre cauzele care au dus la creșterea acestor prețuri stau efectele meteorologice (precum seceta), dar și ”goana după producții foarte mari și foarte accesibile”, generată de consumerismul ridicat, care a dus la scăderea foarte importantă a prețurilor de achiziție. ”Măslinul, cafeaua, floarea soarelui și vinul sunt deja în criză pe plan mondial” a punctat Mircea Coșea.

În presa franceză, a apărut ”ideea” conform căreia producția agricolă a unor țări devine prea mare față de posibilitățile de valorificare pe care le au țările ”tradiționale”. România era menționată, în acest context, ca un mare producător de porumb și de floarea-soarelui. Totodată, s-a referit la producția românească de miere, ”care iar era un pericol” a spus Mircea Coșea pentru DCNews, atrăgând atenția că astfel de ”idei” sunt adesea lansate de presa franceză.

Related post

Leave A Comment