office@ajutorfinanciar.ro

Urmează o CRIZĂ ALIMENTARĂ? Carmen Avram, avertisment de la Bruxelles. Prețurile la alimente au crescut o TREIME într-un an!

By: ajutorfinanciar0 comments

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Europarlamentarul Carmen Avram a vorbit despre Politica Agricolă Comună, Green Deal și criza alimentară, în exclusivitate pentru DC NEWS și DC NEWS TV.

Se vorbește din ce în ce mai mult de amenințarea unei crize alimentare, iar în acest context, jurnalistul Val Vâlcu a întrebat-o pe Carmen Avram dacă trebuie să ne așteptăm și noi la așa ceva și dacă trebuie să ne facem provizii.

„Dacă o să ne comportăm în continuare cu fermierii cum ne-am comportat în acești ultimi doi ani, dacă o să-i lăsăm în continuare să-și arunce tonele de produse pe câmp pentru că nu doresc retailerii să-i primească în magazin, atunci s-ar putea să avem o problemă. Vedem ce se întâmplă acum cu aceste controale care se fac în România, unde descoperă hrană cu Salmonela… nu-i așa că toată lumea ar vrea să mănânce o hrană curată și să nu se întrebe dacă nu cumva e în categoria aia nenorocoasă, cu ghinion că a cumpărat un pic de Salmonela?

N-ar fi mult mai bine să avem grijă de agricultură? Într-adevăr, Organizația pentru Agricultură și Alimentație indică o creștere a prețurilor la alimente cu 31,3% față de octombrie 2020. Deci într-un an a crescut o treime.

O treime de fabricile de îngrășăminte și amoniac din Europa au fost nevoite fie să se închidă, fie să reducă temporar producția din cauza creșterii prețurilor la gaze.

Peste jumătate dintre companiile de utilaje agricole din Europa estimează că producția se va opri în următoarele luni, din cauza lipsei de piese și de componente. Deci situația pare să fie destul de gravă, serioasă și mai critică pentru producătorii de combine și tractoare, care sunt vitale pentru agricultorii noștri, pentru că în acest domeniu, 3 producători din patru sunt forțați să oprească producția în următoarele patru săptămâni.

Deci există un risc, trebuie doar să-l conștientizăm și să luăm măsuri din timp!”, a declarat Carmen Avram, în exclusivitate pentru DC NEWS și DC NEWS TV.

Related post

Leave A Comment