office@ajutorfinanciar.ro

Tesla ar putea accepta din nou Bitcoin, a anunțat Elon Musk

By: ajutorfinanciar0 comments

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Piața criptomonedelor ar putea crește din nou după ce Elon Musk a anunțat că Tesla ar putea accepta din nou Bitcoin.

Producătorul de vehicule electrice Tesla Inc cel mai probabil va accepta din nou plăţile în Bitcoin, după ce va face o verificare a cantităţii de energie regenerabilă folosită pentru minarea de monede digitale, a anunţat miercuri directorul general Elon Musk, la conferinţa B Word, transmite Reuters, scrie Agerpres.

Bitcoin, influențat de mesajele lui Musk

În ultimele săptămâni, fondatorul Tesla Inc a influenţat semnificativ cursul celei mai importante monede digitale, după ce a criticat consumul de energie al firmelor care se ocupă cu minarea de monede digitale şi a suspendat plăţile cu Bitcoin.

Bitcoin s-a apreciat cu 8%, la 32.160 dolari, în timp ce Ethereum a urcat cu 11,6%, la 1.993,36, iar acţiunile Tesla au scăzut cu 0,8%, la 655,30 dolari.

„Vreau mai multe verificări pentru a confirma că procentul de energie regenerabilă folosită este cel mai probabil la sau peste 50% şi există tendinţă de creştere a acestuia. Dacă va fi aşa, Tesla va accepta din nou bitcoin”, a declarat Musk. Acesta a adăugat: „Cel mai probabil răspuns este că Tesla va relua acceptarea bitcoin”.

Ce criptomonede deține Elon Musk

Musk a precizat că el deţine Bitcoin, Ethereum şi Dogecoin, pe lângă Bitcoin deţinut de firmele Tesla şi SpaceX.

„Dacă piaţa va continua să înregistreze aceste evoluţii fluctuante în funcţie de postările pe Twitter ale lui Elon Musk acesta va fi un obstacol major pentru această clasă de active. Faptul că există aceste fluctuaţii mari de la postările pe Twitter ale unei singure persoane diminuează legitimitatea acestei clase de active”, a declarat recent Matt Maley, analist şef la Miller Tabak + Co.

Consumul mare de energie, generată prin arderea de combustibili fosili, este o problemă de durată a bitcoin. Firmele care se ocupă cu minarea de criptomonede utilizează sute de computere care funcţionează non-stop pentru a verifica tranzacţiile cu Bitcoin. În pofida acestui lucru, în luna februarie, Elon Musk a anunţat că va investi 1,5 miliarde dolari din lichidităţile Tesla în Bitcoin şi, totodată, a informat că Tesla va accepta plata cu Bitcoin pentru vehiculele sale, pentru ca la începutul lunii mai să revină asupra acestei decizii. Chiar dacă între timp miliardarul şi-a revizuit punctul de vedere cu privire la criptomonede, acestea continuă să înregistreze pierderi de pe urma comentariilor sale.

Related post

Leave A Comment