office@ajutorfinanciar.ro

SONDAJ: 51% din bucureșteni au trecut la banking online. BT, văzută cea mai sigură bancă

By: ajutorfinanciar0 comments

online banking, online, bank

Fotografie de Tumisu pe Pixabay

51% dintre respondenții din București și-au schimbat modul de lucru cu banca în timpul pandemiei, trecând la banking online, doar 26% păstrând sistemul față în față, arată un studiu realizat în București de The Center for International Research and Analyses (CIRA), citat de economedia.ro.

Studiul mai arată că 50% dintre respondenți au încredere în sistemul bancar și 31% nu au, iar 70% au un cont deschis la o bancă comercială. În același timp, 51% dintre respondenți au un cont de credit.

Banca Transilvania conduce în topul celor mai sigure bănci, cu 19% din opțiuni, urmată de BCR (9%), BRD (8%), ING și CEC.
62% dintre bucureșteni cred că dobânzile la împrumuturi în România sunt mai mari decât în alte țări.

În ceea ce privește impactul pandemiei asupra sistemului bancar, 43% dintre respondenți cred că acesta nu va fi afectat, în timp de 30% susțin că va avea de suferit.

Bucureștenii sunt mai degrabă liniștiți în privința posibilei pierderi a economiilor proprii în urma pandemiei, 62% răspunzând negativ la această întrebare și doar 9% afirmativ.

25% dintre aceștia cred că statul contolează suficient activitatea băncilor pentru a preveni abuzurile, dar 31% spun statul nu le controlează îndeajuns. În plus, 44% dintre respondenți susțin că legislația financiară este mai degrabă în favoare băncilor, doar 30% caracterizând-o ca echilibrată.

Studiul a fost realizat în București în perioada 10-16 aprilie, pe un eșantion de 900 de subiecți, prin metoda CATI (interviuri telefonice). Marja de eroare este de 3,2% pentru un nivel de încredere de 95%.

Sursa : afaceri.news

Related post

Leave A Comment