office@ajutorfinanciar.ro

Se suspendă programele Rabla, Rabla Plus şi Casa Eficientă Energetic 2021

By: ajutorfinanciar0 comments

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Administrația Fondului pentru Mediu a anunțat suspendarea programelor Rabla, Rabla Plus şi Casa Eficientă Energetic 2021.

Administraţia Fondului pentru Mediu anunță modificări privind sesiunile de înscriere în cadrul Programelor Rabla Clasic, Rabla Plus și Casa Eficientă Energetic.

”Preocuparea continuă a Administrației Fondului pentru Mediu este de a îmbunătăți programele de finanțare, astfel încât să fie asigurată creșterea succesului acestora, iar extinderea digitalizării mecanismelor de implementare și adaptarea ghidurilor de finanțare la realitățile contemporane, reprezintă intstrumentele potrivite pentru atingerea obiectivelor scontate.

De când sunt suspendate programele 

În sensul celor expuse și în vederea identificării elementelor care pot eficientiza derularea liniilor de finanțare din portofoliu, Administrația Fondului pentru Mediu, în coordonarea Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, a luat decizia suspendării sesiunilor de înscriere în cadrul programelor, astfel:

– începând cu data de 3 decembrie 2021, se va suspenda sesiunea de înscriere în programele denumite generic Rabla și Rabla Plus;

– începând cu data de 15 decembrie 2021, se va suspenda sesiunea de înscriere în programul denumit generic Casa eficientă energetic.

Se vor modifica ghidurile de finanțare

În perioada următoare, instituția noastră va analiza modul de derulare al acestor două programe și, după caz, va elabora proiecte de modificare a ghidurilor de finanțare aferente, astfel încât, la reluarea sesiunilor, mecanismele de accesare a finanțării să fie mai simple și să asigure o eficiență sporită în utilizarea bugetelor alocate.

De asemenea, evaluarea evoluției acestor programe va fi realizată și prin prisma disponibilităților financiare rezultate din sesiunile actuale, precum și din perspectiva construcției bugetare pentru anul 2022.

În vederea reluării sesiunilor de înscriere, toate informațiile relevante, atât în ceea ce privește modificarea ghidurilor de finanțare și consultarea factorilor interesați, cât și calendarul de desfășurare al programelor, vor fi aduse la cunoștință publicului, prin publicarea lor pe site-urile AFM și MMAP, cât și prin intermediul mass-media”, se arată într-un comunicat de presă. 

Related post

Leave A Comment