office@ajutorfinanciar.ro

Se schimbă Legea Pensiilor. Prof. Țăranu: Va produce și crize puternice

By: ajutorfinanciar0 comments

Pensii 2020. Scade vârsta de pensionare. Cine iese la pensie mai devreme cu  13 ani și primește bani în plus - IMPACT

Profesorul Andrei Țăranu a vorbit despre posibilitatea creşterii vârstei de pensionare şi a indicat spre factorii care ar putea influenţa acest lucru. 

Andrei Ţăranu a dat exemplul Franţei, după ce Val Vâlcu a adus în discuţie posibilitatea creşterii vârstei de pensionare.

„Aduceți-vă aminte cât de șocantă și fericită a fost pentru cetățenii francezi coborârea de la 65 la 60 de ani a vârstei de pensionare în perioada lui Mitterrand, a fost practic o schimbare masivă a opticii. Mulți oameni la 60 de ani tocmai și-au descoperit o nouă tinerețe, aveau decenii în față în care se puteau bucura de viață, prosperitate etc.”, a declarat acesta într-un interviu exclusiv pentru DC NEWS.

Totul depinde de tipul de muncă

 

„Aici, ar fi discutabil cum vom valoriza. Depinde, sigur, de societăți cum valorizăm acest timp. Gândiți-vă că societatea românească încă valorizează aproape fundamental munca fizică.

Multe din muncile intelectuale sunt mediocru sau chiar prost plătite pentru că nu sunt valorizate într-o grilă asemănătoare ca în Spania, SUA, Canada etc. Va fi un proces complicat, asemănător cu revoluția industrială, care în societățile periferice va produce și niște crize existențiale puternice pentru cei care se autodefinesc prin meseriile pe care le fac”, a adăugat profesorul, la DC NEWS.

Sursa : dc news click pe link pentru video.

Related post

Leave A Comment