office@ajutorfinanciar.ro

Rusia, al doilea cel mai important furnizor de petrol pentru SUA

By: ajutorfinanciar0 comments

 

Rusia furnizează Statelor Unite mai mult petrol decât orice alt producător străin, în afară de Canada, relatează Bloomberg.

Importurile americane de produse petroliere brute și rafinate de la fostul adversar din Războiul Rece au crescut cu 23% în mai, până la 844.000 de barili pe zi față de luna precedentă, arată datele guvernamentale, potrivit Mediafax.

Mexicul a pierdut a doua poziție, livrările către SUA crescând cu mai puțin de 3%.

Rusia a devenit o sursă favorită pentru producătorii americani de carburanți, înlocuind petrolul greu din Venezuela, supusă sancțiunilor comerciale, și din Orientul Mijlociu, unde limitările impuse de OPEC au redus transporturile.

Creșterea livrărilor rusești vine pe fondul tensiunilor dintre Washington și Kremlin din cauza conductei care va transporta gazul siberian către Germania. Dar, în absența unor sancțiuni efective, companiile americane nu sunt obligate să țină cont de obiectivele diplomatice și geopolitice ale Casei Albe.

 

Canada reprezintă aproape jumătate din importurile SUA, livrând aproape cinci ori mai mult decât Rusia, arată datele.

În viitor, livrările de petrol din Rusia sunt estimate a crește, sub efectul creșterii lente a producției OPEC și aliaților săi. Un alt factor de remarcat sunt prețurile mai mici față de alte surse, care vor atrage și mai multe achiziții, spun analiștii.

Related post

Leave A Comment