office@ajutorfinanciar.ro

Românii pot investi online în titluri de stat TEZAUR, cu dobânzi care ajung până la 5,10%

By: ajutorfinanciar0 comments

Cumpărarea titlurilor de stat TEZAUR este la un click distanţă.

Românii pot investi online, începând cu 8 decembrie a.c., în titlurile de stat TEZAUR, cu maturităţi de 1, 3 şi 5 ani şi dobânzi anuale de 4,25%, 4,75% şi 5,10%, transmite Ministerul Finanţelor printr-un comunicat de presă.

Titlurile de stat pot fi cumpărate:
– online până pe 19 decembrie, inclusiv;
– de la unitaţile Trezoreriei Statului până pe 20 decembrie 2021;
– prin Compania Naţională Poşta Româna până pe17 decembrie 2021, pentru mediul urban şi 16 decembrie 2021, pentru mediul rural.

Persoanele fizice interesate să cumpere online titluri de stat TEZAUR trebuie sa se înregistreze în Spaţiul Privat Virtual (SPV) şi pot consulta Ghidul Tezaur ONLINE disponibil la adresa:https://mfinante.gov.ro/web/trezor/tezaur-online.

De asemenea, persoanele fizice înregistrate în SPV pot realiza urmatoarele operaţiuni privind titlurile de stat TEZAUR lansate prin intermediul unitaţilor Trezoreriei Statului:


– să deschidă contul de subscriere pe numele investitorului la o unitate a trezoreriei selectată. Contul este necesar pentru a putea subscrie titluri de stat în cadrul perioadei de subscriere şi pentru a primi dobânda anuala şi valoarea nominala la scadenţă;
– să subscrie titluri de stat TEZAUR, în perioada de subscriere, prin intermediul contului de subscriere deschis la unitatea Trezoreriei Statului pe numele investitorului, cu excepţia ultimei zile din perioada de subscriere stabilita prin prospectul de emisiune;
– să vireze din contul de subscriere al investitorului catre un cont bancar deschis pe numele acestuia sau catre un alt cont de subscriere al aceluiaşi investitor deschis la o alta unitate a Trezoreriei Statului.

Related post

Leave A Comment