office@ajutorfinanciar.ro

Războiul lui Putin goleşte rafturile magazinelor din Rusia şi portofelele oamenilor / video

By: ajutorfinanciar0 comments

Foto Pexels
Foto Pexels

Sancţiunile dure impuse Rusiei stârnesc temeri şi scumpiri uriaşe ale produselor de bază, scrie Financial Times.

De la dispozitive medicale, la bunuri de bază şi electronice, pre­ţu­rile multor produse au crescut în Rusia, în urma sanc­ţiu­nilor. Achiziţiile din panică de bunuri de bază ale căror preţuri au fost pla­fo­nate sunt la ordinea zilei, ruşii aşteptându-se la penurii de bunuri im­portate şi o criză a cos­turilor de trai, odată cu deprecierea masivă a rublei.

Guvernul a înfiinţat o linie telefonică de urgenţă pentru plângeri venite din partea oamenilor cu pri­vire la creşteri incorecte de preţuri.

Economiştii se aşteaptă ca o combinaţie de sancţiuni, dobânzi ridicate, inflaţie în creştere dramatică, ieşiri de capital, investiţii de business diminuate şi încredere slabă a consumatorilor să împingă Rusia într-o recesiune profundă în acest an. 

Canalele de social media din Rusia sunt inundate de imagini cu rafturi goale şi filmări cu oameni în goana după produse de bază.

Produsele alimentare sunt printre cele cu cea mai redusă probabilitate de a fi afectate de sancţiuni, spun analiştii, pentru că cele mai mari supermarketuri stochează bunuri importate, iar Rusia şi-a crescut producţia agricolă din 2014, notează Mediafax. Mulţi ruşi care câştigă de pe urma comerţului extern şi-au văzut tăiată sursa de venit, incapabili să primească plăţi internaţionale după ce Visa, Mastercard, Western Union şi PayPal şi-au suspendat operaţiunile.

Related post

Leave A Comment