Nu este necesară raționalizarea alimentelor, România nefiind afectată de o asemenea perspectivă, transmite Executivul, după ce premierul Nicolae Ciucă a avut, luni, o întâlnire cu miniștrii energiei, finanțelor și agriculturii, scrie Mediafax.
Prim-ministrul Nicolae Ciucă a avut, la Palatul Victoria, o întâlnire de lucru cu miniștrii Energiei, Virgil Popescu, Finanțelor, Adrian Câciu, și Agriculturii, Adrian Chesnoiu, alături de Secretarul General al Guvernului, Marian Neacșu, și de șeful Cancelariei Prim-ministrului, Mircea Abrudean.
„În cadrul reuniunii a fost analizat impactul măsurilor adoptate de Guvern în domeniile economic și energiei pentru protejarea populației și a mediului de afaceri. Reprezentanții Guvernului vor continua evaluarea situației generate de creșterea prețurilor la gaze naturale și energie electrică, Executivul fiind decis să consolideze efectele măsurilor stabilite pentru a ajuta consumatorii casnici și a asigura funcționarea în condiții optime a serviciilor publice și a economiei”, potrivit Executivului.
Totodată, în cadrul evaluărilor, participanții au subliniat că, potrivit analizei specialiștilor, nu este necesară raționalizarea alimentelor, România nefiind afectată de o asemenea perspectivă, conform comunicatului de presă.
„Alimentele nu vor fi raţionalizate, ca să eliminăm şi această zonă în care unii, care nu cunosc agricultura României şi capacitatea fermierilor români de a produce, speculează. Deci nu s-a luat niciodată în calcul raţionalizarea alimentelor, să ajungem ca pe vremurile de dinainte, să luăm alimente pe cartelă”, a declarat Adrian Chesnoiu, ministrul Agriculturii, duminică acesta, într-o conferinţă de presă.
El a subliniat că „toate alimentele sunt de bază”.
„Se discută, se analizează soluţii, pentru a-i proteja pe români să-şi asigure coşul zilnic. În rest, că sunt şase, că sunt 8, că sunt 10, că sunt 15 sau 20, la finalul analizei, cu siguranţă vă vom prezenta aceste date”, a precizat ministrul Agriculturii, citat de Agerpres.