office@ajutorfinanciar.ro

Prețul petrolului, la  cel mai ridicat nivel din ultimii șapte ani

By: ajutorfinanciar0 comments

Cotația petrolului european (BRENT) a urcat luni dimineață pe piețele asiatice până la 96,16 dolari/baril, cel mai mare nivel din septembrie 2014 până acum. În același timp, prețul țițeiului american (WTI) a crescut cu 1,41 dolari (+1,5%) și a ajuns la 94,94 dolari pe baril, potrivit Antena 3.

Totul se petrece pe baza temerilor că o posibilă invazie a Ucrainei de către Rusia ar putea declanșa sancțiuni americane și europene care ar perturba exporturile de la cel mai mare producător mondial pe o piață deja restrânsă.

Declarațiile Statelor Unite despre un atac iminent al Rusiei asupra Ucrainei au zguduit piețele financiare mondiale.

„Dacă trupele se pun în mișcare țițeiul Brent va depăși fără probleme nivelul de 100 de dolari”, a declarat analistul Edward Moya, citat de Reuters. 

Tensiunile apar pe măsură ce Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) și aliații săi, grup cunoscut sub numele de OPEC+, se luptă să crească producția, ținând cont de angajamentele lunare de a crește producția cu 400.000 de barili pe zi până în martie.

În Statele Unite, prețurile mari ale petrolului încurajează firmele de energie să crească producția, deoarece săptămâna trecută au adăugat cele mai multe platforme petroliere din ultimii patru ani, au declarat vineri reprezentanții firmei de servicii energetice Baker Hughes Co, mai precizează sursa citată.

Related post

Leave A Comment