office@ajutorfinanciar.ro

Președintele AFEER, despre posibilitatea unui Blackout în România: Spre deosebire de alte ţări europene, noi avem şi această experienţă

By: ajutorfinanciar0 comments

Președintele AFEER, despre posibilitatea unui Blackout în România: Spre deosebire de alte ţări europene, noi avem şi această experiență / Foto: Pixabayo
Foto: Pixabayo

Președintele AFEER a vorbit despre posibilitatea unui blackout la nivelul întregii Românii.

O pană generală de curent (blackout) la nivelul întregii ţări este foarte puţin probabil să apară, întrucât există automatizări pentru a fi evitat acest lucru, a declarat, marţi, Laurenţiu Urluescu, preşedintele Asociaţiei Furnizorilor de Energiei Electrică din România (AFEER), potrivit Agerpres.

„Blackout este un termen tehnic, dar văd că în ultimul timp este utilizat ca un termen utilizat în legătură cu piaţa. În general, blackout înseamnă o defecţiune tehnică a unui echipament, care se propagă şi astfel lasă în întuneric o anumită zonă de reţea. Pentru a avea un blackout la nivel de ţară sau de Europă, cum am auzit sau am citit prin presă, este foarte puţin probabil, pentru că există automatizări de insularizare, sunt multe automatizări care evită acest lucru.”, a spus preşedintele AFEER. 

Președinte AFEER: Nu cred că există un blackout real din lipsă de energie



El a explicat că nu este posibil un blackout cauzat de lipsa de energie. „Poate să fie un preţ mai mare, iar metoda de aprovizionare să fie greoaie, dar nu cred că există un blackout real din lipsă de energie”, a arătat Urluescu.

Reprezentantul furnizorilor a invocat şi experienţa românilor din perioada comunistă, când existau multiple întreruperi în alimentare pentru a se reduce consumul. „Spre deosebire de alte ţări europene, noi avem şi această experienţă. Sperăm să nu mai ajungem la aşa ceva”, a precizat el.

Avertismentul îngrijorător venit din Austria

Viena a atras atenția la începutul lunii asupra unui risc, neglijat la București, și și-a informat populația asupra unui Blackout, care ar afecta aprovizionarea, traficul, comunicațiile, mass-media și siguranța publică.

„Luăm în calcul o întrerupere de curent în viitorul apropiat”, avertizează Klaudia Tanner, ministrul apărării din Austria.

În acest context, forțele armate din Austria desfășoară de câteva săptămâni o campanie masivă de conștientizare a opiniei publice prin intermediul mass-media despre „blackout“, adică o pană de curent de dimensiuni mari, catastrofale.

Related post

Leave A Comment