office@ajutorfinanciar.ro

Mircea Coșea, avertisment. Când vine criza în România: Atunci va fi vizibilă! Se anunță scumpiri de 15-20%, am suspiciuni pentru 2022

By: ajutorfinanciar0 comments

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Mircea Coșea a lansat un avertisment la adresa românilor.

Economistul Mircea Coșea a spus că se așteaptă la o perioadă dificilă, din punct de vedere economic, pentru România în anul 2022 și că există multă incertitudini din partea Guvernului. Cu toate acestea, specialistul spune că un lucru este destul de clar, acela că vor veni scumpiri masive.

„Eu cred că Guvernul va încerca încă o lună jumătate, două să dea impresia că rezolvă problemele pe care le are România, cel puțin în această perioadă de iarnă. Eu cred că apoi ne vom întoarce la clasica poveste „iată ce am descoperit!”… probleme la diverse ministere. 

Lucrurile se vor mai temporiza, nu vor merge în acest tăvălug de promisiuni, pentru că nu avem cum. Dacă ne gândim la ce buget se poate face în 2022, o să vedem că resursele bugetului sunt aceleași ca în anii precedenți. 

Taxele vor crește la nivel local, acolo se vor petrece lucruri în următoarele luni, pentru că deja se anunță scumpiri între 15 și 20% ca urmare a creșterii costurilor la energie și la îngrășăminte. Și atunci vom vedea că spre începutul trimestrului 2 criza va fi cât de cât vizibilă și vom vedea ce va face Guvernul în acel moment. Apelează iar la împrumuturi?„, a declarat Mircea Coșea, la B1 TV.

Mircea Coșea, despre problemele din PNRR, care creează incertitudine pentru 2022

„PNRR-ul este într-o situație critică acum. În momentul în care s-a amânat în guvern discuția ordonanței care trebuia să pună în funcțiune mecanismul, pentru că sunt vicii de termeni juridici, înseamnă că problema e complicată. Pe de altă parte, până la finalul anului trebuie să îndeplinim 45 de obiective, din care am îndeplinit 5.

Aceste 45 de obiective au 507 de piloane și 62 de reforme. Cum le va face? S-ar putea ca tranșa a doua să mai întârzie. Nu suntem siguri, nu avem predictibilitate bugetară pentru 2022. Am anumite suspiciuni pentru anul viitor”, a completat Mircea Coșea.

”Am avut o extraordinar de mare satisfacție când am primit invitația pentru această conferință (n.r. ”Anul european al căilor ferate în România: este nevoie de Pact Național pe Transporturi Feroviare?”, organizată de DCMediaGroup) , pentru că apărea un lucru la care eu mă gândesc de mult și cred că este foarte interesant și anume faptul că cineva a sesizat că avem nevoie de anumite înțelegeri, pe care le putem numi pact, pact național. Nu este transpartinic și aici înseamnă că trebuie să fie înglobat tot ceea ce înseamnă gândire și creativitate, indiferent că este politic sau nu. Avem nevoie de un pact pe anumite probleme.

Eu cred că avem nevoie de un pact pentru România în general, pentru că lucrurile sunt într-o direcție în care ar trebui să luăm o hotărâre. Discuția care a avut loc aici și din care am învățat foarte multe lucruri, nefiind în domeniu, și am mai învățat un lucru important, că există foarte multă bună-voință, foarte multă determinare în a schimba lucrurile, în pofida unor restricții, financiare, administrative și așa mai departe”, a spus Mircea Coșea. 

Related post

Leave A Comment