office@ajutorfinanciar.ro

Cum sa alegem oferta potrivita pentru un leasing auto si care sunt diferentele intre leasing operational si financiar !

Achizitia unei flote auto prin leasing financiar este solutia la care apeleaza majoritatea companiilor alfate la inceput de drum. Un leasing auto le oferaposibilitatea de dezvoltare, fara sa afecteze capitalul necesar pentru alte investitii.

 

Leasingul auto este alternativa avantajoasa pentru companiile care doresc achizitionarea unui anumit numar de masini, insa nu dispun de suficiet capital. Există două forme principale de leasing: financiar și operational.

Leasingul financiar este cea mai folosita variantă, datorită faptului că firmele pot achiziționă mașinile prin intermediul unui împrumut, pe care îl rambursează apoi în rate. Forma de finanțare este de fapt un credit, în care compania de leasing cumpără bunul pe care firma dorește să îl achiziționeze, achitând ulterior acesteia o rata lunara prestabilita în contract. Pe perioada contractului, proprietarul mașinii este firma de leasing, iar la finalul contractului, clientul vă deveni proprietarul bunului. Riscurile și beneficiile aferente dreptului de proprietate trec însă asupra utilizatorului încă din momentul semnării contractului.

5 etape ale procedurii de leasing auto

Achiziția unei mașini în leasing se realizează în câțiva pasi specifici, pe care trebuie să îi parcurgeți atât singuri, cât și împreună cu firma de leasing. Multe firme de profil oferă soluții personalizate, consultanta și flexibilitate pentru fiecare proiect în parte.

 

Pasul 1 – Alegerea metodei de finanțare

Primul lucru pe care trebuie să îl faceți atunci când vă gândiți să achiziționați o mașină sau o flota pentru firma dumneavoastră, este să alegeți forma de finanțare pentru bunul dorit: credit bancar, leasing financiar sau leasing operațional. Multe companii optează pentru leasingul financiar, deoarece la finalul perioadei contractuale, pot deveni proprietarii bunurilor.

Pasul 2 – Alegerea mașinii

Un pas important este alegerea mașinii sau a mașinilor pe care doriți să le achiziționați printr-un leasing auto. Trebuie să țineți cont de necesitățile angajaților și de dotările de care ar trebui să dispună autoturismul sau autoturismele. Atunci când apelați la un leasing financiar, puteți opta pentru orice specificații, însă trebuie să aveți în vedere faptul că este posibil că mașină dorita să nu fie disponibilă în stoc și să așteptați câteva luni pentru livrarea acesteia.

În cazul achiziționării unei mașini în leasing, există câteva criterii pe care trebuie să le aveți în vedere, cum ar fi:

– Compania de leasing;

– Rata lunară;

– Limita de kilometri impusă (dacă este cazul);

– Avansul;

– Atribuirea serviciilor de asigurări și mentenanță și alte criterii specifice.

Pasul 3 – Acordul societății de leasing

După ce purtați negocierile cu furnizorul, societatea de leasing vă face o oferta de finanțare, care însă poate avea câteva modificări în ceea ce privește calculul avansului, rătei de leasing și valoarea asigurării în funcție de mașină aleasa. Este important să acordați atenție sporita acestei etape din cauza modificărilor pe care le poate suferi oferta pentru achiziționarea autoturismului sau a flotei de mașini.

Pasul 4 – Încheierea contractului

Încheierea contractului vă cuprinde descrierea bunului, perioada de leasing, valoarea ratelor lunare de leasing, o serie de drepturi și obligații pentru ambele parti, răspunderile în cazul încălcării drepturilor și obligațiilor, dar și clauze referitoare la condițiile impuse de firma de leasing și informații despre pachetul de asigurări. În funcție de tipul de leasing ales (financiar sau operațional), contractul mai poate cuprinde și alte informații suplimentare.

Pasul 5 –  Asigurarea bunului și primirea mașinii

Imediat după semnarea contractului de leasing, este obligatorie încheierea unei polițe de asigurare RCA și/sau CASCO. Obligativitatea încheierii unui anumit tip de asigurare variază în funcție de mașină și de criteriile specifice ale firmei de leasing. După încheierea acestui pas, vei intra în posesia bunurilor solicitate.

În concluzie, achiziționarea unei mașini prin leasing auto este un angajament care se întinde pe termen mediu sau lung, iar eventualele abateri de la condițiile contractuale pot atrage după sine răspunderi, care pot ajunge până la pierderea autoturismului, iar în unele cazuri, la plata ratelor rămase până la finalul perioadei din contract. Pe de alta parte, achiziționarea unor mașini în leasing financiar vine cu avantaje pentru firmele care vor să se dezvolte, însă nu dispun de suficient capital pentru astfel de investiții. Multe firme de leasing asigură oferte personalizate și adaptate pentru fiecare client în parte.

APLICATI PENTRU A VA CONTACTA

Sunteti in cautarea unui credit? Completati formularul si veti fi contactat.

Formular

Sunati-ne!

0756.722.312 / 031.425.6145

office@ajutorfinanciar.ro

Contact

LEASING AUTO

Vreti sa va cumparati o masina in leasing? Completati fomularul si va vom contacta.

Leasing Auto