office@ajutorfinanciar.ro

Informația care poate forma miliardari peste noapte. Analistul economic Peiu, declarații de neratat

By: ajutorfinanciar0 comments

Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ

Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ

Analistul economic Petrișor Peiu a vorbit despre informația care poate forma miliardari peste noapte, într-un interviu exclusiv pentru DC NEWS.

„Să fim concentrați pe ce se întâmplă în exterior. Când estimați că băncile centrale vor crește dobânzile? Știu că acesta este tipul de informație care poate face miliardari peste noapte pe Bursa din New York”, a spus analistul politic Bogdan Chirieac în timpul interviului cu Petrișor Peiu.

„Păi dacă domnul Vasilescu nu v-a spus…”, a răspuns în glumă Peiu, făcând referire la Adrian Vasilescu care a fost invitat la DC NEWS săptămâna trecută. „Domnul Vasilescu a spus clar că nici nu vrea să audă această întrebare căci e Banca Națională”, a adăugat Chirieac.

„Eu cred că americanii vor începe anul acesta, europenii nu. Dar țările care nu sunt în zona euro, adică Ungaria, Polonia și Cehia, au făcut deja primele creșteri de dobândă”, a mai spus Peiu. „La noi, ne spunea domnul Vasilescu, dobânda la depozite este 1,3%”, a adăugat Bogdan Chirieac. Peiu a răspuns: „E mult sub inflație”.

„Avem un mod cam învechit de calcula rata inflației. Eu cred că, relativ la ceea ce cheltuim noi, este o rată a inflației ceva mai mare”, a adăugat Peiu.

Related post

Leave A Comment