office@ajutorfinanciar.ro

Gazele naturale din Marea Neagră, în pericol? Iulian Iancu: Ar fi o nebunie, dar nu cred că se va intra în platoul continental al României

By: ajutorfinanciar0 comments

Vladimir Putin

Iulian Iancu, președintele Comisiei parlamentare pentru industrii și servicii, a vorbit în exclusivitate pentru DCBusiness despre zăcămintele de gaze din Marea Neagră și a anunțat când ar putea fi livrate primele cantități de ”aur albastru”.

Este în pericol exploatarea offshore în condițiile în care navele rusești sunt în Marea Neagră în apropiere de zona României? 

„După părerea mea nu sunt în pericol, pentru că, așa cum ne amintim de declarația Secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg, orice centimetru care va fi încălcat de către armata Rusiei va fi considerat act de agresiune împotriva statelor membre ale Alianței Nord-Atlantice și se va declanșa război între NATO și Rusia. 

Nu cred că Rusia își va permite să pătrundă nici măcar un centimetru în interiorul platoului continental al României. Cu alte cuvinte, nu cred că există un astfel de risc. Ar fi mult prea mare pericolul pentru Rusia, nu o să mai poată gestiona lucrurile, nu se poate lupta cu NATO. 

Ar fi o nebunie, vedem că nebunia este caracteristica zilei, dar totuși nu cred că se va intra în platoul continental al României. Cu alte cuvinte, cred că vom putea desfășura în liniște activitățile pe care le derulăm, atât din punctul de vedere al exploatării zăcămintelor, cât și din punctul de vedere al demarării operațiunilor de identificare a perimetrelor pentru offshore wind, al activităților navale. Nu cred că există vreun risc pentru România. Din fericire, suntem în NATO și există și acest angajament explicit transmis că nu se va admite încălcarea a nici măcar unui centimetru din spațiul blocului NATO. 

Related post

Leave A Comment