office@ajutorfinanciar.ro

Furnizorii de gaze naturale, amendați de ANRE. Despăgubiri pentru clienți

By: ajutorfinanciar0 comments

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Consumatorii de gaze naturale ar trebui să fie despăgubiți de furnizori dacă li s-a întârziat transmiterea răspunsurilor la sesizările făcute. 

Prin acţiunile de control desfăşurate, ANRE a verificat, prin metoda eşantionării, respectarea prevederilor Standardului de performanţă pentru activitatea de furnizare a gazelor naturale, aprobat prin Ordinul ANRE nr. 37/2007, cu modificările şi completările ulterioare, referitoare la îndeplinirea de către furnizori a obligaţiei de a răspunde, în termen de 15 zile, la sesizările clienţilor finali referitoare la facturarea serviciului de furnizare a gazelor naturale, conform unui comunicat de presă.

Ce amenzi au fost aplicate către furnizori

În urma finalizării acţiunilor de control, s-au constatat întârzieri în transmiterea răspunsurilor la sesizările clienţilor finali referitoare la facturarea serviciului de furnizare a gazelor naturale, fiind aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 400.000 lei, după cum urmează:

– E.ON ENERGIE ROMANIA (cota de piaţă 41,33 %) – 310.000 lei
– ENGIE ROMANIA (cota de piaţă 47 %) – 90.000 lei

Despăgubiri pentru clienți

Totodată, s-a dispus furnizorilor să plătească clienţilor finali care nu au primit răspunsuri în termenul legal, penalităţile datorate în conformitate cu prevederile Standardului de performanţă pentru activitatea de furnizare a gazelor naturale, aprobat prin Ordinul ANRE nr. 37/2007, cu modificările şi completările ulterioare, astfel:

– 30 de lei pentru nerespectarea termenului de răspuns de 15 zile de la data înregistrării solicitării;
– 5 lei pentru fiecare zi suplimentară de întârziere.

De altfel, în conformitate cu prevederile Standardului de performanţă pentru activitatea de furnizare a gazelor naturale, aprobat prin Ordinul ANRE nr. 37/2007, cu modificările şi completările ulterioare, furnizorii de gaze naturale au obligaţia de a plăti în mod automat clienţilor finali penalităţile datorate pentru nerespectarea termenelor şi pentru zilele suplimentare de întârziere, se mai arată în comunicatul ANRE.

Related post

Leave A Comment