office@ajutorfinanciar.ro

Euro, la un nou record! Vasilescu (BNR): Piaţa valutară a României este foarte stabilă

By: ajutorfinanciar0 comments

Foto: Pixabay.com

Foto: Pixabay.com

Adrian Vasilescu, consultant de strategie la Banca Naţională a României, susține că ”Leul s-a depreciat cu 90 de bani în 12 ani şi jumătate, iar piaţa valutară a României este foarte stabilă”.

Moneda naţională s-a depreciat în 12 ani şi jumătate cu 90 de bani, iar piaţa valutară a României este foarte stabilă, a declarat, vineri, pentru Agerpres, Adrian Vasilescu, consultant de strategie la Banca Naţională a României (BNR).

“Explicaţiile sunt simple. Cursul acesta se tot duce la maxime istorice, la minime istorice, de 12 ani. Şi în 12 ani tot fluctuând între maxime şi minime a înregistrat o depreciere de 90 de bani. Atât. 90 de bani în 12 ani deprecierea cursului leului. Pentru că am văzut undeva un titlu “Cade leul”. Păi dacă uităm pe tabloul lumii o să vedem că multe monede tari şi chiar dolarul, euro şi yenul japonez şi altele au fluctuaţii mult mai mari şi deprecieri mult mai mari. Deci leul în 12 ani şi jumătate s-a depreciat cu 90 de bani. Această depreciere în 12 ani de 90 de bani nu pune niciun fel de probleme şi nu incită la discuţii privind căderea monedei noastre naţionale. Piaţa valutară a României este stabilă, chiar foarte stabilă”, a spus Adrian Vasilescu.

Influență pe piața valutară

El a adăugat că “în aceşti 12 ani şi jumătate foarte multe centre de analiză şi de influenţă pe piaţa valutară au prevăzut trecerea pragului de 5 lei, care nu s-a produs”.

“De vreo 10 ani, an de an se anunţă trecerea pragului de 5 lei, care până la această oră nu s-a produs”, a mai spus Vasilescu.

Leul s-a depreciat

Leul s-a depreciat, vineri, cu 0,13 bani (0,03%) faţă de euro, moneda europeană atingând un nou maxim istoric, în condiţiile în care cursul calculat de Banca Naţională a României (BNR) este de 4,9281 lei/euro. BNR a cotat joi euro la 4,9268 de lei.

În schimb, leul s-a apreciat în raport cu dolarul SUA. Valoarea anunțată astăzi de BNR este de 4,1596 lei, după o scădere cu 0,0044 lei.

Valorile de astăzi sunt valabile pentru toate tranzacțiile din weekend și de luni.

CITEȘTE ȘI: CURS BNR, 9 iulie 2021. EURO, nou maxim istoric. Anunțul zilei de la BNR        

Related post

Leave A Comment