office@ajutorfinanciar.ro

Economiile în lei, euro sau dolari? La saltea sau în bancă? E o idee bună sau nu să investești, acum, în aur

By: ajutorfinanciar0 comments

Recomandari financiare.

Ținem economiile în lei, euro sau dolari?

„Depinde de situația fiecăruia. Dacă toate economiile sunt de 1.000 lei, ții banii în lei, pentru că probabil îi vei folosi în perioada următoare, având în vedere creșterile la energie, gaze”.

Ținem economiile la saltea sau în bancă?

„În mod normal, la bancă. Dacă ai nevoie, însă, de bani de la o lună la alta, ține economiile acasă. Dacă acei 1.000 lei reprezintă bani de supraviețuire, atunci ține-i acasă. Dacă plătești cu cardul, cel mai sănătos în contul curent”

„Este important ce vrei să faci cu acei bani. Dacă doar îi ții, poți să îi duci inclusiv în titluri de stat. Dar, dacă sunt bani de zile negre, pentru situații neprevăzute, probleme, ai de plătit o factură și nu au intrat banii din salariu, atunci ține banii aproape: pe card sau cash”, a spus acesta. 

În ce se investești: titluri de stat, aur, bursă, criptomonede

„La titlurile de stat ai 5,5 la sută dobândă, în criptomonede recomand doar celor care se pricep, pentru că acolo poți pierde banii foarte repede. Aur… câștigi un randament destul de bun, dar pe termen lung. Dacă nu îți trebuie banii pe termen scurt, atunci, da, merită în aur”

 

Adrian Negrescu, despre crizele care ne vor afecta în perioada următoare: Suntem în anul supravieţuirii

Adrian Negrescu, analist financiar, a spus că, și în lipsa războiului din Ucraina, ţara noastră urma să se confrunte cu crize economice.

„Îmi este teamă că şi pe fondul războiului şi a acestor sancţiuni, recesiunea va fi până la urmă o realitate în România şi poate chiar mai devreme decât ne-am fi așteptat. Aşa cum spuneam din toamna anului trecut, suntem în anul supraviețuirii şi ne îndreptăm spre o criză economică de proporții. Gândiți-vă că, şi fără acest război, avem impactul inflației, la petrol, gaze, energie. Mai mult, avem o criză de lichidități în piaţă. Gândiți-vă că mai mult de 80% din dolarii care sunt acum în piaţă s-au tipărit în ultimii doi ani”, a spus Adrian Negrescu.

„De la comerțul alimentar la produsele din zona materialelor de construcţie, la siderurgie, la absolut tot am ajuns să importăm, iar acest lucru ne va afecta din punct de vedere economic. Estimam la începutul anului că vor fi aproximativ 100.000 de companii care îşi vor închide porțile cu aproape 500.000 de șomeri”, a spus analistul financiar Adrian Negrescu în cadrul emisiunii „Exces de putere” de la Antena 3.

Related post

Leave A Comment