office@ajutorfinanciar.ro

Dumitru Nancu, informații utile despre AGRO IMM Invest: Se acordă și un grant de 10 la sută din valoarea investiției

By: ajutorfinanciar0 comments

Foto Pexels
Foto Pexels

Dumitru Nancu, directorul general al FNGCIMM, a vorbit, la DCNews, despre subprogramul AGRO IMM Invest, care include și o componentă nerambursabilă de maximum 10% din valoarea finanţării garantate.

Subprogramul de susținere a întreprinderilor mici și mijlocii și a întreprinderilor mici cu capitalizare de piață medie din domeniul agriculturii, pescuitului, acvaculturii și sectorului alimentar AGRO IMM INVEST constă în acordarea de garanții de stat beneficiarilor participanți în program, care solicită finanțare pentru capital de lucru sau pentru realizarea de investiții.

„Când am început în 2020 IMM Invest, una din patru firme era bancabilă. Am închis anul cu două din patru. Un lucru pozitiv! În 2021, pe locul 1 transporturile, locul 2 construcțiile și apoi HoReCa. În 2021, Guvernul a introdus subprogramul AGRO IMM Invest, program pentru agricultură și industria alimentară, intră inclusiv industria vinului și industria berii. Pe lângă alte facilități, aici se acordă și un grant de 10 la sută din valoarea investiției sau a capitalului de lucru”, a explicat Dumitru Nancu, directorul general al FNGCIMM, în cadrul unui interviu acordat DCNews și DCBusiness.

„Anul acesta, bugetul AGRO IMM Invest a crescut, e de 5 miliarde, față de 1 miliard, cât a fost anul trecut. Pe primul loc a fost cultivarea terenurilor, locul 2 zootehnia, și locul 3 industria procesatoare”, a precizat Dumitru Nancu. 

Related post

Leave A Comment