office@ajutorfinanciar.ro

Două TAXE NOI pentru români. Bogdan Chirieac, revoltă: E profund NOCIV. Poate-și mai taie statul din cheltuielile sale uriașe

By: ajutorfinanciar0 comments

Două TAXE NOI pentru români. Bogdan Chirieac, revoltă: E profund NOCIV. Poate-și mai taie statul din cheltuielile sale uriașe/ Foto: Pixabay
 Foto: Pixabay

Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre cele două taxe noi pe care ar putea să le plătească românii.

Românii ar putea plăti două taxe în plus. Prima este cea auto, care este prevăzută în programul de guvernare, iar a doua este pentru maşinile care poluează (vezi știrea AICI). Bogdan Chirieac a vorbit despre acest subiect într-o intervenție telefonică la Realitatea Plus. Analistul politic susține că „simplul fapt că vorbim de creșteri de taxe este profund nociv”. 

”Ați văzut reacția vizavi de transporturi. Dacă îi mai taxezi și pe ei, la ce să mai ajungi? Chiar vrem să punem cu totul țara asta pe butuci? Eu nu cred că o creștere de taxe este viabilă pentru creșterea economiei. O reducere de taxe, am văzut că da, dar suprataxarea… Sigur, o să spuneți `dar Elveția, Germania, Suedia au taxe mult mai mari`. Or avea taxe mult mai mari, dar acolo și salariile, veniturile sunt mai mari, și criza statului față de cetățean este la cu totul alt nivel și, deocamdată, la acest stadiu de dezvoltare, orice taxă suplimentară cred că este o stavilă în calea economiei.

De altfel, spre cinstea lor, am văzut că Partidul Național Liberal s-a opus categoric introducerii de noi taxe. Domnul Cîțu s-a opus, a venit PSD-ul că vrea nu știu ce să taxeze, se face cotă din aceea în funcție de salariu, primești salariu mai mare, plătești impozit mai mare. Păi adică impozităm munca, în zona asta? Fiindcă nu toată lumea lucrează la stat, mai e și lume la privat. O să spuneți `dar cu statul ce ai?`. Nu, e foarte bine că le-au crescut salariile și trebuie să le mai crească, problema mea e cu statul, cu administrația, nu cu medicii, nu cu polițiștii, nu cu militarii, problema mea cu statul este alta: că eficiența este tot aceeași, mediocră! 

”Avem un milion de scuze de ce nu pot să facă” angajații la stat

Statul nu reușește să facă nici infrastructură, nici școală, nici spital, nimic nu reușește să facă statul. Avem un milion de scuze de ce nu pot să facă. Oamenii sunt foarte bine plătiți, dar nu se poate face nimic în România. Se construiesc orașe întregi fără infrastructură, pentru că statul nu a reușit să facă infrastructură. Că e administrație locală, că e administrație centrală, că e ce vreți dumneavoastră, deci cred că în România, în acest moment, chiar simplul fapt că vorbim despre creșteri de taxe este nociv, este profund nociv. Nu trebuie să vorbim nici măcar despre așa ceva. Economia trebuie lăsată să se dezvolte așa cum e și poate își mai taie statul din cheltuielile sale uriașe și, atunci, sigur că da, o să mai avem bani și pentru un pic de asistență socială.”, a declarat Bogdan Chirieac, la Realitatea Plus.

Related post

Leave A Comment