office@ajutorfinanciar.ro

De ce acte ai nevoie pentru a lua un credit de la bancă. Lista completă

By: ajutorfinanciar0 comments

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels
Sursa foto: Pexels

Dacă vrei să iei un credit de la bancă, trebuie să știi de ce acte ai nevoie. Iată lista cu documentele necesare.

Actele solicitate de bănci:

– actul de identitate în original, o copie a acestuia fiind depusă la Bancă;
– o dovada a veniturilor salariale:
– acordul de consultare si prelucrare a informațiilor din bazele de date ale MFP – ANAF

   sau:

– adeverința de salariu tip furnizată de Bancă, emisă și completată corect de Angajatorul tău (și al celorlalți codebitori, dacă este cazul), nu mai veche de 30 de zile
– alte documente care certifică nivelul veniturilor tale.

Adițional, în cazul creditelor cu garanții imobiliare:

– acte de proprietate asupra bunurilor aduse în garanție și extrasul din Cartea Funciară în termen de valabilitate aferente bunului adus în garanție.

Pe lângă aceste documente, vei completa și semna:

– cererea de credit;
– acordul de consultare la Centrala Riscului de Credit și de transmitere, prelucrare și consultare a informațiilor de risc la Biroul de Credit.

În funcție de reglementările interne ale fiecărui finanțator și de tipul creditului solicitat, pot fi solicitate și alte documente sau unele dintre cele de mai sus pot să nu fie solicitate. 

Pe baza documentelor solicitate și depuse, Banca determină, în cel mult 30 de zile, eligibilitatea ta pentru un credit și îți poate furniza o ofertă de credit. Odată ce ai decis să accepți oferta unei Bănci, aceasta va fi formalizată printr-un contract de credit, alături de contracte accesorii pentru ipoteci (dacă este cazul). Contractul de credit va guverna relația contractuală până la rambursarea integrală a creditului.

Vei primi și graficul de rambursare al creditului (în cazul creditelor cu rambursare în rate). Păstrează-l și asigură-te că plătești la termen fiecare rată. In cazul creditelor cu dobândă variabilă, valoarea dobânzii poate varia în funcție de indicele de referință în maniera precizată în contractul de credit.  Oricum, banca te va informa la momentul în care dobânda se va modifica.

Related post

Leave A Comment