office@ajutorfinanciar.ro

Criză alimentară profundă, în doar câțiva ani. Mircea Coșea: România ar putea fi într-o situație absolut FANTASTICĂ. Viitorul este legat de agricultură

By: ajutorfinanciar0 comments

Criză alimentară profundă, în doar câțiva ani. Mircea Coșea: România ar putea fi într-o situație absolut FANTASTICĂ. Viitorul este legat de agricultură / Foto: Pixabay, de Pezibear
 Foto: Pixabay, de Pezibear

Profesorul Mircea Coşea a vorbit despre importanța agriculturii în România.

Profesorul Mircea Coșea a avertizat din nou că omenirea s-ar putea confrunta peste câțiva ani cu o criză alimentară profundă. România ar putea scăpa de efectele ei, ba mai mult, ar putea fi „într-o situație absolut fantastică” dacă agricultura ar fi dezvoltată și încurajată, explică profesorul Coșea. 

„Viitorul României este legat de agricultură. Cea mai importantă resursă pe care România o are nu este nici inteligența, nici armata, nici biserica, este agricultura pentru că suntem una dintre primele țări din Europa din punct de vedere al potențialului agricol. Vine o criză alimentară destul de importantă în vreo 5 sau 10 ani. Cei care vor produce alimente vor fi într-o situație absolut fantastică. Noi putem să devenim mari exportatori. România poate hrăni 80-85 de milioane de persoane. Problemele care se pun au fost cuprinse într-un program  care se numea Casa Comercială Unirea.

„Singura posibilitate ca România să devină un stat puternic”

Acest program, care începuse să funcționeze, asta făcea, aduna producătorii, colecta marfa, o depozita, o aranja și o prelucra local ca să poată să intre în magazine și să reducă importurile. (…) Rugați-l pe domnul ministru al Agriculturii să se mai aplece puțin asupra acestor programe care se pot pune imediat în aplicare pentru că dacă în vara aceasta noi din nou pierdem produsele pe câmp, dacă nu prelucrăm în țară, nu vom putea să îi ajutăm pe oamenii ăștia sărăciți de facturi să aibă în magazine marfă mai bună și mai ieftină, și nu vom putea să reducem deficitul balanței comerciale.

Repet, toate analizele pe care le-am făcut m-au dus la această concluzie, că singura posibilitate ca România să devină un stat puternic, un stat important și care să dea cetățenilor ei bunăstare este accentul pe agricultură, asta este dezvoltarea viitorului. Lumea crește foarte mult, mâncarea se reduce foarte mult, deci producătorii de mâncare vor fi într-o situație privilegiată, ori noi avem acest potențial, trebuie să îl exploatăm.”, a declarat profesorul de economie Mircea Coșea, la Realitatea Plus.

Related post

Leave A Comment