office@ajutorfinanciar.ro

Criptomoneda Ether, a doua cea mai valoroasă monedă virtuală, a ajuns la un nou record

By: ajutorfinanciar0 comments

Foto: pixabay.com

Foto: pixabay.com

Criptomoneda Ether a atins pragul de 3.400 de dolari. Acesta este un nou record pentru a doua cea mai valoroasă monedă din lume. 

Ether, moneda virtuală asociată cu blockchain-ul Ethereum, a atins un nivel record de 3.474 de dolari, continuând un raliu de aproape 360% anul acesta, scrie Mediafax.

Interesul în criptomonede a explodat în ultimul an pe măsură ce Bitcoin-ul a continuat să crească într-un ritm fără precedent, conform CNBC, citat de Ziarul Financiar.

Atenția acordată de ”giganți”

Printre factorii din spatele popularităţii activelor digitale se numără interesul instituţional şi atenţia acordată de giganţi precum Tesla, care a cumpărat până acum 1,5 miliarde de dolari în Bitcoin.

Spre deosebire de Bitcoin, Ethereum acţionează pe post de platformă prin intermediul căreia pot fi dezvoltate aplicaţii. Ethereum este numele reţelei, în timp ce Ether este criptomoneda folosită la alimentarea platformei.

„Ether este unul dintre principalii beneficiari ai exploziei pieţei crypto. Impulsul s-ar putea extinde pe termen scurt şi cred că Ether ar putea atinge 5.000 de dolari în termen de şapte zile”, spune Nigel Green, expert în criptomonede şi CEO-ul firmei de consultanţă financiară deVere Group.

Contracte inteligente

Aşa-numitele contracte inteligente sunt una dintre principalele caracteristici ale Ethereum, reprezentând – în linii mari – o colecţie de coduri şi date. De asemenea, există un interes tot mai mare pentru modurile în care poate fi folosit Ethereum pentru conceptul de finanţe descentralizate (DeFi), un sistem financiar deschis , unde se pot construi diferite instrumente şi servicii financiare mici într-o manieră descentralizată.

Totodată, majoritatea NFT-urilor (token-uri nefungibile) – un trend în continuă ascensiune – sunt lansate pe blockchain-ul Ethereum, a cărei infrastructură permite astfel de dezvoltări.

Sursa : DCnews

Related post

Leave A Comment