office@ajutorfinanciar.ro

CCIR susține implementarea tehnologiilor inovative americane în România

By: ajutorfinanciar0 comments

Mihai Daraban, președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR),  a avut, azi, 17 februarie, o întrevedere cu o delegație de oameni de afaceri din Statele Unite ale Americii (SUA), condusă de dl. Brock Pierce, un important antreprenor american, din domeniul tehnologiei și investițiilor digitale.

Discuțiile cu partea americană au evidențiat oportunitatea atragerii de investiții străine directe în România, mai ales în domeniul energiei și infrastructurii informaționale, cu accent pe tehnologia 5G.

„În contextul economic actual, România are nevoie urgentă să atragă cât mai multe investiții străine. Astfel, întâlnirea de azi, cu antreprenorii americani care și-au exprimat dorința în mod direct de a investi în țara noastră, este una deosebit de importantă pentru dezvoltarea mediului de afaceri. Pentru CCIR și, implicit, pentru oamenii de afaceri români digitalizarea rămâne o prioritate, iar faptul că din discuția de astăzi a reieșit că investițiile americane țintesc acest domeniu, nu face altceva decât să ne bucure și să ne ofere încrederea că aceste proiecte vor fi implementate cât mai curând. În SUA există cea mai mare densitate de multinaționale, care oferă investitorilor un potențial uriaș de a pătrunde și pe alte piețe, America fiind un hub pentru multe direcții economice. Misiunea CCIR este de a sprijini internaţionalizarea business-ului românesc și de a ajunge astfel şi în etapa de export de servicii”, a declarat președintele CCIR, Mihai Daraban.

„Întâlnirea cu reprezentanții Camerei de Comerț și Industrie a României, prima din seria de întâlniri cu autoritățile române, este un reper pentru noi, având în vedere că sunteți o  organizație reprezentativă pentru mediul de afaceri românesc, cu excelente relații cu organizațiile camerale din SUA. Mediul de afaceri din România trebuie să beneficieze de absolut toate tehnologiile inovative pe care le promovăm pentru a se putea dezvolta cât mai bine și, totodată, pentru a putea încheia relații de afaceri cu partenerii care deja beneficiază de acestea. După întâlnirea de azi, una deosebit de informativă pentru noi, putem spune că avem o imagine bine definită a mediului de afaceri din România și putem, astfel, să ne facem un plan concret asupra pașilor de implementare a tehnologiilor din portofoliul nostru”, a declarat  Brock Pierce.

Related post

Leave A Comment