office@ajutorfinanciar.ro

Calcul pensii. Ministrul Marius Budăi, cum să calculaţi cu cât vă creşte pensia

By: ajutorfinanciar0 comments

Marius Budăi FOTO AGERPRES

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a vorbit despre pensia de anul viitor.

Ministrul Marius Budăi a spus cum puteţi să vă calculaţi  ce majorare veţi primi la pensie, odată ce punctul de pensie va creşte cu 10%. 

„Avem două etape în creşterea pensiilor: începem cu creşterea pensiei minime, cu indemnizaţiile sociale şi acestea se majorează de la 800 de lei la 1.000 de lei. Toţi cetăţenii care au între 800 şi 1000 de lei şi 1.000 de lei pensia li se aplică noua valoare a punctului de pensie. Adică de la 1442 de lei la valoarea de 1586 de lei!

Marius Budăi: Nu va mai fi niciun cetăţean în România care să aibă o pensie sub 1.000 de lei!

„Se calculează noul cuantum. Dacă acel nou cuantum nu ajunge la valoarea de 1.000 de lei, se completează, deci, nu va mai fi niciun cetăţean în România care să aibă o pensie sub 1.000 de lei”, a spus Marius Budăi.

„Pentru ceilalţi se calculează numărul de puncte de pensie, se înmulţeşte cu valoarea nouă a punctului de pensie de 1586 de lei şi se află noul cuantum al pensiilor, asta începând cu 1 ianuarie 2022”, a zis ministrul Muncii la Antena 3.

„Noi deja avem actul normativ pregătit, îl ducem la avizare şi apoi îl aprobăm”, a mai declarat ministrul Muncii, Marius Budăi.

Kelemen Hunor, despre încrederea între membrii coaliției: Suntem pe un drum bun

Amintim că președintele UDMR, Kelemen Hunor, a spus că relația între membrii coaliției de guvernare este la început de drum.  

„Suntem pe un drum bun”, a comentat Kelemen Hunor, marți seară, la TVR, despre relațiile între noii parteneri de guvernare.

„Sunt două partide (n.r. PNL și PSD) care ani de zile au fost adversari puternici și brutali… Este nevoie de timp, de răbdare, de efort intelectual, de înțelepciune… Eu cred că președinții Florin Cîțu și Marcel Ciolacu au făcut un efort excepțional și până în prezent au reușit”, a adăugat Kelemen Hunor.

Totuși, încrederea se câștigă foarte greu și se pierde ușor, a mai declarat vicepremierul, care a mai spus că problemele cele mai complicate sunt în teritoriu. Liderul UDMR le-a cerut oamenilor să nu aștepte minuni, ci responsabilitate.

„Mai este o problemă complicată în teritoriu… În anumite județe, localități, este nevoie de timp, acolo mulți au fost adversari… Să nu așteptați minuni, să așteptați responsabilitate și să aveți răbdare”, a precizat Kelemen Hunor.

PNL, PSD și UDMR sunt în alianța de guvernare care a format Guvernul condus de Nicolae Ciucă.

Related post

Leave A Comment