office@ajutorfinanciar.ro

Câciu: Datoria publică va fi sub 50% din PIB

By: ajutorfinanciar0 comments

Adrian Câciu, ministru de Finanțe/ gov.ro
Adrian Câciu, ministru de Finanțe/ gov.ro

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a spus că datoria publică nu va trece de pragul de 50% din PIB.

„Pe prognozele care sunt acum și pe cele care vor apărea săptămâna viitoare, datoria va fi sub 50% din PIB”, a spus Câciu, la finalul ședinței de Guvern. „Ceea ce vedem este conjunctural și se raportează la PIB-ul anului trecut. Să nu uităm că economia funcționează în prezent și în viitor. Raportatea la trecut poate produce interpretări”, a spus, joi, 21 aprilie, ministrul Finanțelor, Adrian Câciu.

„Dacă lăsăm economia să nu crească în acest an, vom avea probleme în cascadă: datoria publică raportată la un PIB mai mic, scăderea puteerii de cumpărare sau falimente. Nu stăm în această situație, pentru că venim cu stimuli importanți”, a precizat ministrul Adrian Câciu, citat de Mediafax.

Pentru reducerea dobânzilor la care se împrumută statul în acest moment, soluția, a spus ministrul Finanțelor, este îmbunătățirea ratingului de țară și reducerea inflației.

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, despre inflație: Vor urma două – trei luni complicate

În următoarele două – trei luni, puseul inflaționist generat de evoluția prețurilor la energie, de efectele pandemiei, de creșterea prețului petrolului și de întreruperile în lanțurile de aprovizionare va fi resimțit, a declarat, tot joi, ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, la finalul ședinței de Guvern.

Ministrul Adrian Câciu a spus că inflația are o componentă mare importată și că România trebuie să își reducă dependența de importuri.

„Toată Europa trebuie să se adapteze și trebuie o ofertă internă mai mare, inclusiv la energie”, a declarat ministrul Adrian Câciu.

Related post

Leave A Comment