office@ajutorfinanciar.ro

Câciu: Bomba anului: Pensiile POT CREȘTE cu cel puțin 9,3% acum

By: ajutorfinanciar0 comments

„Pensiile pot crește”, susține Adrian Câciu. 

„BREAKING NEWS! Bomba anului: Pensiile POT CREȘTE cu cel puțin 9,3% acum! Punctul de pensie poate fi majorat la minim 1576 lei, maxim 1601,5 lei în anul 2021”, a scris, marți, 20 iulie, economistul Adrian Câciu pe contul de Facebook.

„Nu există nici o scuză să nu se facă asta, deoarece legislația fiscal-bugetară permite acest lucru fără a periclita în nici un fel echilibrele macroeconomice ci, din contră pentru a stimula cererea în regres”, a explicat Adrian Câciu.

„Având în vedere prevederile Pactului Fiscal European dar și Legea responsabilității fiscal bugetare, condiționarile date de creșterea ponderii datoriei publice în PIB sunt raportate la menținerea ponderii cheltuielilor de asistență socială la același nivel (% din PIB) până când ponderea datoriei publice în PIB revine într-un orizont rezonabil de sub 55%. Cu alte cuvinte, înghețarea pensiilor nu se interpretează la valoare nominală cum greșit interpretează guvernanții (habar nu au), ci la valoarea ponderii globale raportat la PIB.

Menținând ponderea cheltuielilor cu pensiile în PIB, adică 8,53% și raportând la noua valoare a PIB nominal 2021, estimată la 1142,9 mld lei de către CNSP și la 1160 mld lei de către Comisia Europeană, rezultă că se poate acorda o creștere a punctului de pensie cuprinsă între 134 lei/punct de pensie (în cea mai pesimistă prognoză) și 159,5 lei/punct de pensie (luând cea mai optimistă prognoză)”, a precizat Adrian Câciu în același mesaj.

„Pensiile pot crește! Bani sunt! Venituri bugetare suplimentare cu peste 23%. Singura condiție este să te pricepi și să nu mai furi de la oameni!”, a conchis Adrian Câciu.

Într-un alt mesaj, economistul Adrian Câciu a transmis un mesaj important pentru românii care au credite. Mai multe, AICI!

Related post

Leave A Comment