office@ajutorfinanciar.ro

C.E. aprobă o schemă românească de sprijin. Jumătate de miliard euro pentru HoReCa!

By: ajutorfinanciar0 comments

Pensiuni

Foto: clujlife.com

Comisia Europeană a anunţat joi că a aprobat o schemă românească în valoare de 500 de milioane de euro (aproximativ 2,437 miliarde lei) care să sprijine întreprinderile care îşi desfăşoară activitatea în domeniul turismului, al cazării şi al serviciilor alimentare, precum şi agenţiile de turism, în contextul epidemiei de coronavirus.

Comisia Europeană a aprobat o schemă românească în valoare de 500 de milioane de euro (aproximativ 2,437 miliarde lei) menită să sprijine întreprinderile care îşi desfăşoară activitatea în domeniul turismului, al cazării şi al serviciilor alimentare, precum şi agenţiile de turism, în contextul epidemiei de coronavirus”, a anunţat CE, citată de news.ro.

Măsura a fost aprobată în temeiul Cadrului temporar privind ajutoarele de stat. Sprijinul public, sub formă de subvenţii directe, va acoperi până la 20 % din pierderile de venituri (sau, în cazul anumitor agenţii de turism care aplică un regim special, volumul facturilor emise pentru servicii turistice, inclusiv marja) pe care beneficiarul le-a înregistrat între 1 ianuarie şi 21 decembrie 2020, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2019.

Măsura urmăreşte să ajute beneficiarii să îşi acopere nevoile de lichidităţi şi să îşi continue activităţile în timpul şi ulterior pandemiei. Comisia a constatat că schema românească respectă condiţiile prevăzute în cadrul temporar.

În special, sprijinul nu va depăşi 1,8 milioane euro per beneficiar, astfel cum se prevede în cadrul temporar, şi ajutorul va fi acordat cel târziu la 31 decembrie 2021.

”Comisia a concluzionat că măsura este necesară, adecvată şi proporţională pentru a remedia o perturbare gravă a economiei unui stat membru, în conformitate cu articolul 107 alineatul (3) litera (b) din TFUE şi cu condiţiile cadrului temporar. Pe această bază, Comisia a aprobat măsura în temeiul normelor UE privind ajutoarele de stat”, precizează CE.

Versiunea neconfidenţială a deciziei va fi disponibilă cu numărul de caz SA.60650 în Registrul ajutoarelor de stat de pe site-ul Comisiei privind concurenţa, de îndată ce vor fi fost soluţionate eventualele probleme legate de confidenţialitate.

Sursa : afaceri.news

 

Related post

Leave A Comment