office@ajutorfinanciar.ro

Bancnotele românești cu eclipsa de soare din ’99, vândute cu sume COLOSALE. Românii, val de anunțuri și „AFACERI” pe Internet

By: ajutorfinanciar0 comments

Foto: BNR
Foto: BNR

O bancnotă românească a ajuns la mare căutare în online, iar românii au transformat asta într-o adevărată afacere.

Bancnota de 2.000 de lei cu eclipsa de soare din 1999 a ajuns să fie căutată de colecționari, care dau sume enorme pentru a o avea. 

Aceste bancnote sunt primele emise în România care au fost confecţionate din polimeri. Au fost emise de Banca Naţională a României pentru scurt timp, astfel că acum sunt la mare căutare de cumpărătorii de rarităţi.

În plus, nici în Europa nu mai fuseseră emise bancnote din polimeri până atunci.

Potrivit gândul.ro, Internetul este plin de anunțuri prin intermediul cărora bancnotele din anul 1999 sunt scoase la vânzare, așa că dacă ai una prin casă, prețul ei poate ajunge la sume de 200-300 de euro.

Cu toate acestea, nu orice bancnotă cu eclipsa este căutată, ci în special exemplarele din seria 001A.

Pe 11 august 1999, în România, a avut loc eclisa totală de soare, un fenomen foarte mediatizat la acel moment. Cu ocazia eclipsei, Banca Naţională a României a emis în 1999 o bancnotă specială, cea de 2000 de lei.

Anunțurile de vânzări au explodat pe platformele de vânzare online

„Ocazie unică!! Exemplarele pe care le propun spre vânzare vin în pliantele autentice BNR, in țiplă. Sunt nou – nouțe, iar autenticitatea se poate verifica pe baza seriilor înscrise. Trimit și în țară prin curier cu verificare. La primire se poate verifica seria, pentru a putea fi sigur de calitatea produsului primit”, este descrierea unuia dintre anunțuri. 

„Bancnote de 2000 de lei cu eclipsa în stare foarte bună. 1500 de lei bucata. Și bancnota de 10000 de lei seria 001A în stare perfectă”, e un alt anunț.

„Vând o bancnotă de 2000 lei, nouă din 1999 – eclipsă. Cu certificat emis de BNR. Seria 001A0…. pentru colecționari. Și ochelarii pentru eclipsa preț 1000 lei”, spune un alt anunț.

„Vând bancnota de 2000 lei, ediție specială cu ocazia eclipsei solare din anul 1999, seria A, în plicul original de la Banca Națională a României. Trimit doar dacă depuneți 50 de lei avans în cont bancar și restul ramburs la curier. Transportul va fi suportat de cumpărător. Prețul este fix, nu negociez și nu ma interesează schimburi și păreri..”, specifică un alt vânzător.

La aflarea veștilor tot mai mulți oameni care dețin astfel de bancnote au mărit prețurile și au început o adevărată afacere, cerând chiar și 5.000 de lei.

Related post

Leave A Comment