office@ajutorfinanciar.ro

Băncile ruseşti vor să folosească sistemul chinez de carduri UnionPay, după ce Visa şi Mastercard au sistat serviciile în Rusia

By: ajutorfinanciar0 comments

Ruşii nu-şi vor mai putea folosi cardurile emise de trei mari companii Foto: Pxhere
Foto: Pxhere

Ruşii nu-şi vor mai putea folosi cardurile emise de trei mari companii

Mai multe bănci ruseşti au declarat duminică că vor începe în curând să emită carduri folosind sistemul operatorului chinez de carduri UnionPay cuplat cu propria reţea Mir a Rusiei, după ce Visa şi MasterCard au intenţionează să suspende operaţiunile în Rusia, notează Reuters. Anunţurile privind trecerea la UnionPay au venit duminică de la Sberbank, cel mai mare creditor al Rusiei. Giganţii internaţionali ai cardurilor bancare Visa şi Mastercard au anunţat sâmbătă că îşi suspendă operaţiunile în Rusia după invazia Ucrainei, ceea ce va împiedica cardurile emise de băncile ruseşti să funcţioneze în străinătate şi cardurile străine să opereze în Rusia. Duminică, American Express a anunţat la rândul ei că suspendă “toate operaţiunile” în Rusia şi în Belarus. Compania a precizat că a luat decizia având în vedere “atacul nejustificat al Rusiei care vizează poporul ucrainean”.“Drept urmare, cardurile American Express emise global nu vor mai funcţiona la comercianţii sau la ATM-urile din Rusia. În plus, cardurile emise local în Rusia de băncile ruseşti nu vor mai funcţiona în afara ţării, în reţeaua globală American Express. De asemenea, încheiem toate operaţiunile legate de Belarus”, se arată într-un comunicat al American Express.

Deciziile au fost luate la câteva ore după ce preşedintele Volodymyr Zelensky le-a cerut legislatorilor americani să îndemne cât mai multe companii cu profil bancar să înceteze afacerile în Rusia, în condiţiile în care asaltul asupra Ucrainei continuă. Astfel, cardurile emise în Rusia de cei trei operatori nu vor mai funcţiona în afara ţării.

Uniunea Europeană oferă prima tranşă de asistenţă de 500 de milioane de euro pentru refugiaţii care fug din Ucraina, o măsură pe care Zelenskiy a scris sâmbătă pe Twitter că va ajuta la „asigurarea unor condiţii de viaţă decente”. Guvernul de la Kiev s-a oferit să poarte luni noi discuţii cu Rusia, chiar dacă preşedintele Vladimir Putin şi-a repetat cererile de „demilitarizare” a Ucrainei. Un oficial rus a declarat că o întâlnire ar putea avea loc luni, potrivit Interfax.

Related post

Leave A Comment