office@ajutorfinanciar.ro

America, inflație cum n-a mai avut de 13 ani. Vasilescu, BNR: ”Situație foarte gravă”. Ce urmează ”de teamă că vin vremuri grele”

By: ajutorfinanciar0 comments

foto pixabay/ Crizaî SUA, criză și-n Europa?

Foto pixabay

Când strănută America, răcește întreaga lume. Iar astăzi America trece prin cea mai gravă criză din ultimii 13 ani. Adrian Vasilescu, de la BNR, a explicat pentru DCNews ce ar putea urma.

Analistul american Nouriel Roubini crede că urmează mama tuturor crizelor economice. El a prezis criza economică din 2008. Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, a atras atenția, în acest context, pentru DCNews și DCNewsTV, spre șeful Băncii Centrale a Americii, care ”a fost chemat în fața Comitetului pentru Servicii Financiare și ținut acolo trei ore”. Pentru a clarifica despre cine e vorba, analistul politic Bogdan Chirieac a punctat: ”SEC înseamnă Security Exchange Commission, Comisia de Control a Bursei din New York, cea mai mare bursă a lumii”.

America, cea mai gravă criză din ultimii 13 ani

Adrian Vasilescu a subliniat că a fost o discuție pe servicii financiare, de trei ore, în care șeful SEC a fost ”extrem de reticent”. ”America este într-o situație foarte gravă, a atins în iunie anul acesta o inflație de 5,4%, nu a mai avut America de 13 ani o inflația atât de mare, de 13 ani și o are în criza asta. Încă nu i s-au depistat cu exactitate sursele, de unde vine această inflație.”

”S-ar putea să avem o creștere de prețuri de teamă că vin vremuri grele” crede Adrian Vasilescu.

”În Europa stăm la fel de rău, numai că este o situație tranzitorie. Dacă am pune față în față inflația din iunie din Europa cu inflația din America din iunie, am spune că America a luat-o razna și Europa stă excelent.” a spus consilierul guvernatorului BNR. În România, inflația pentru luna iunie a fost 3,94%, iar în Europa 2,2%, o inflație tranzitorie după o perioadă lungă de deflație, după cum a explicat Adrian Vasilescu, ”prețuri care scădeau, nenorocire pentru producători”. ”UE și BCE s-au bătut nebunește să scape de deflație.” a punctat Vasilescu în intervenția pentru DCNews.

Related post

Leave A Comment