office@ajutorfinanciar.ro

Adrian Negrescu, despre crizele care ne vor afecta în perioada următoare: Suntem în anul supravieţuirii

By: ajutorfinanciar0 comments

Foto: Karolina Grabowska - Pexels
Foto: Karolina Grabowska – Pexels

Adrian Negrescu, analist financiar, a spus că, și în lipsa războiului din Ucraina, ţara noastră urma să se confrunte cu crize economice.

„Îmi este teamă că şi pe fondul războiului şi a acestor sancţiuni, recesiunea va fi până la urmă o realitate în România şi poate chiar mai devreme decât ne-am fi așteptat. Aşa cum spuneam din toamna anului trecut, suntem în anul supraviețuirii şi ne îndreptăm spre o criză economică de proporții. Gândiți-vă că, şi fără acest război, avem impactul inflației, la petrol, gaze, energie. Mai mult, avem o criză de lichidități în piaţă. Gândiți-vă că mai mult de 80% din dolarii care sunt acum în piaţă s-au tipărit în ultimii doi ani”, a spus Adrian Negrescu.

„De la comerțul alimentar la produsele din zona materialelor de construcţie, la siderurgie, la absolut tot am ajuns să importăm, iar acest lucru ne va afecta din punct de vedere economic. Estimam la începutul anului că vor fi aproximativ 100.000 de companii care îşi vor închide porțile cu aproape 500.000 de șomeri”, a spus analistul financiar Adrian Negrescu în cadrul emisiunii „Exces de putere” de la Antena 3. 

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a spus că NATO pregătește decizii pentru „următorul deceniu”.

„Republica Moldova nu este o țintă militară pentru Rusia, nu avem indicii”, a mai spus, la Digi 24, Mircea Geoană.

„Putin a făcut o greșeală de calcul strategic masivă, dar pe fond el a reușit să facă ceva pe care nimeni nu ar fi anticipat: să forjeze o adevărată conșțiință națională în Ucraina”, a mai zis acesta.

„Acest conflict va mai continua cel puțin câteva săptămâni. Nu vedem semne din partea Federației Ruse de încetinire. Acum, sunt încetiniți de probleme de moral și de logistică, dar vedem, în continuare, cum vin întăriri, folosesc arme hipersonice, arme termobarice, arme cu fragmentare care sunt interzise”, a explicat secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană.

Secretarul de presă al Casei Albe, Jen Psaki, a spus că nu există „niciun plan” ca președintele Joe Biden să călătorească în Ucraina, săptămâna viitoare.

„Călătoria se va concentra pe continuarea mobilizării lumii în sprijinul poporului ucrainean și împotriva invaziei președintelui Putin în Ucraina, dar nu există planuri de a călători în Ucraina”, a transmis Jen Psaki pe Twitter.

Petro Poroșenko, fostul președinte al Ucrainei, a declarat, sâmbătă, la CNN, că o vizită a lui Joe Biden în Ucraina ar fi un „simbol al solidarității noastre”.

Related post

Leave A Comment